Kategorier
Skulptur Uncategorized

Enigma I

med undertitlen: ” hvorfor er mænd så mærkelige”

et værkforløb der voksede ud af min fascination af en lang række af de mandeportrætter – plane såvel som skulpturelle – jeg var stødt på gennem årene.

Kategorier
Skulptur Uncategorized

Dialogskulptur

En interaktiv skulptur – akrylplader m. print & RGB-Lys m. controller.

Bestillingsværk til LEGO.

Kategorier
Skulptur Uncategorized

Her udvikler vi talent sammen.

Et ombygningsparat værk med “skaller, rør og fikspunkter”

Bestillingsarbejde til Kirkebakkeskolen / Vejle

Kategorier
Skulptur Uncategorized

Overgange

“Fra spredt til samlet”

En vægudsmykning til Vejle Idræts Høj- og Efterskole.

Kategorier
Skulptur Uncategorized

Lysværker.

Diverse installationer leveret til diverse events i Vejle.

Kategorier
Skulptur

Skulptur

“Skulptur er det man støder ind i når man bevæger sig baglæns for at betragte et maleri” – frit citeret fra en kunstanmeldelse.

Grunden til jeg husker det er, at skulpturen som kunstudtryk, stadig lever lidt i skyggen af det plane billede. Måske fordi den opleves vanskeligere at gå til, fordi den kræver sin egen plads i rummet?

Når jeg er optaget af skulpturen, er det fordi den med sin rumlige form taler direkte til en kropslig begribelse – man kan helt bogstaveligt gribe om skulpturen, men man kan også – i bedste fald – begribe skulpturens ‘væsen’ og se verden med et fornyet blik. Skulpturen kan gennem den bearbejdede form give os nye sansninger og kropslige erkendelser på en helt særlig måde. I mit eget arbejde søger jeg – selvfølgelig – at nå så langt som muligt i processen fra tema til færdig skulptur, men ved jo også godt, at det kun er i de helt særlige og sjældne øjeblikke det for alvor lykkes.

“Selv om der ikke findes hvide krager, skal jeg ikke holde op med at lede efter dem” ( Günther Mansdotter)

Kategorier
Scenografisk indretning

Scenografisk indretning.

Er en indretning, der skaber gode rum for alle. 

Uanset om der er tale om en helt ny indretning, eller der skal friskes op på en eksisterende, vil jeg altid arbejde med at finde løsninger der refererer til virksomhedens arkitektur og kerneværdi og derved skabe en skræddersyet, funktionel fortælling om din virksomhed.

Arbejdet forløber i cirkulær proces:

  • Behovsafklaring / kortlægning af virksomhedens kernefortælling i samarbejde med virksomhedens direktion og medarbejdere.
  • Godkendelse af fortællingen
  • Fortællingen omsættes til en scenografisk løsning.
  • Produktion og implementering ud fra en detaljeret produktions- og budgetstyringsplan.
  • Efter en nærmere aftalt periode kan processen gentages i en mindre målestok i det omfang der sker ændringer i virksomhedens behov
Kategorier
hvem er

Karen Noeberg

Når jeg arbejder med skulptur er jeg i det undersøgende kunstfelt med et tematisk omdrejningspunkt. Altid på jagt efter hvordan skulpturen kan iagttage og reflektere over forholdet mellem tid, rum og stof overfor bevidsthed, krop og sansning.

Når jeg arbejder med scenografi, arbejder jeg i det kollektive fællesskab, fordi en god indretning kun kan skabes i samarbejde med de mennesker, der skal bruge den.

Men måske er det vigtigste nok, at jeg altid arbejder i krydsfeltet mellem skulpturen og scenografien. Begge dele handler om krop, rum og oplevelse – og en sanselig tilgang til løsningerne.

Virksomheden Noeberg blev etableret i 2006, og drives i dag fra F16, Fredericiavej 16, 7100 Vejle og mit værksted i Aarhus.

Faglig baggrund:

Cand.mag. i dramaturgi og billedkunst, Aarhus Universitet og Danmarks Pædagogiske Universitet, København.

Har arbejdet som scenograf – med skulpturen som følgesvend – siden 1981.

Kategorier
Scenografisk indretning Uncategorized

Culinary Institute by Vejle Erhverv

Udfordring: Gastronom Per Mandrup, ansat ved Vejle Erhverv, havde brug for et lokale, hvor hans vision om glæde og kvalitet omkring måltidet var i fokus. Et sted, som kunne servicere og inspirere alle, der arbejder professionelt med mad i Vejle Kommune, og et sted, hvor gastronomiens frontfigurer kunne komme forbi. Der skulle kunne afholdes masterclasses både on location og via videokonference for hele spektret fra institutionskøkken til gourmetrestaurant.

Løsningen: Den indretningsløsning, vi endte op med, bestod af næsten 100% unika produceret inventar. Jeg skabte blandt andet en markant bordskulptur til fotosessions, specialdesignede reoler, borde, planteskjulere, skraldespande og skrivevægge  for blot at nævne det væsentligste. Alle møbler er på hjul og kan placeres præcist efter dagens behov. Desuden blev der installeret et godt arbejds- og fotolys så de videosessions, der udsendes er i den bedst mulige kvalitet.                                                                                                                                                      Det hel er placeret på et grønt, rengøringsvenligt og stødabsorberende sportsgulv.

Kategorier
Scenografisk indretning Uncategorized

Vingsted Hotel og Konferencecenter

Udfordring: Hotellets reception og loungeområde var ikke længere tidssvarende. Publikum blev mødt af et  afvisende design med en indretning, der ikke tog højde for de funktioner der er samlet i en receptions opgaver.